MEDIYOGA

Mediyoga är en mjuk, lugn och skonsam yogaform där djupandning och inlyssnande till din kropp är central. Passet utförs i huvudsak sittande och liggande. Vi utgår från din nivå så du kan vara nybörjare eller ha praktiserat någon form av yoga innan. Du behöver absolut inte vara stark, vältränad eller vig men det går såklart bra och har goda effekter om du är det också. Mediyoga är ett kraftfullt verktyg som bland annat visat sig ha effekter som


*Minskad stress

*Minskad oro och ångest

*Minskad smärta

*Ökad sömnkvalité

*Sänkt Blodtryck

*Fördjupad andning

*Ökad rörlighet

Vill du läsa mer? Gå in på Mediyoga.se


MJUK DYNAMISK YOGA

Mina pass i Mjuk Dynamisk Yoga innehåller varierande mjuka rörelser för att nå balans, flöde, smidighet, rörlighet och styrka. Vi jobbar i olika asanas= kroppspositioner och mycket fokus på Pranayama=andning och medveten närvaro i våra övningar.  Jag jobbar med samma övning grundligt, upprepat antal gånger så att man får gott om tid att gå igenom och lyssna in kroppen. Passet passar alla nivåer och åldrar, ung som gammal, otränad som tränad, van yogi som förstagångsyogi, det är det som är det fina. Man utför sin yoga utefter egen förmåga helt i sin egen takt, enligt mig är detta grunden i yogan. Jag ger alternativa övningar i de fall detta behövs. Passet avslutas med avslappning och en kortare meditation.


MJUK DYNAMISK YOGA/ MEDIYOGA

Passet är en mix av "Mjuk Dynamisk Yoga" blandat med "Mediyoga" se beskrivningar ovan.


KLASSISK MASSAGE/ BEHANDLANDE FYSIOTERAPEUTISK MASSAGE

Unna dig själv en stunds Massage för välgörande och lugnande effekt på kropp och sinne eller för behandling av olika typer av muskelrelaterade besvär. Jag anpassar behandlingen efter dina önskemål och behov, allt ifrån lätta strykningar och ren avslappningsmassage till en djupgående behandling. Har du besvär så utföra jag en mer fysioterapeutisk behandlingsmassage för att på bästa sätt hjälpa dig antingen för att lindra eller bota.

Massage har visats ha effekter som;

*Lindrade, förebyggande och läkande vid alla slags muskelrelaterade besvär

*Avslappnande och motverkar stress

*Förbättrar immunförsvar och kroppens egen läkning

*Förebygger och lindrar spänningshuvudvärk

*Lindrar smärta

*Lindrar symptom vid ångest och depression

*Förbättrar koncentrationsförmåganNATURGUIDNING/ SKOGSBAD

Jag guidar genom fantastiskt vackra omgivningar i "Hene naturreservat" och introducerar dig för området och ett axplock av all artrikedom som finns däri.

Samtidigt så väver vi in Skogsbadet. Jag tycker personligen skogsbad är en fantastisk upplevelse och rekommenderar alla att prova!

Passet är 120 minuter, vi går tillsammans ut i skogen där jag guidar dig att i medveten närvaro i olika övningar utforska hur skogsbadet påverkar din kropp och sinne, vi avslutar med en kopp te och en pratstund där du får sätta ord på hur stunden påverkat dig. Det bästa med detta pass är att du får med dig verktyg att redan efter ett pass gå ut och skogsbada på egen hand. Men såklart är du välkommen att boka så många skogsbadpass hos mig du önskar!


Skogsbad innebär i enkelhet att man i skogsmiljö övar/ tillåter sinnena via olika övningar att vara medvetet närvarande. Man bär varma, mjuka kläder. Man övar i gående i utvalda övningar i rörelse men är också är en del stilla i stående och sittande exvis. Skogsbad har inget att göra med vatten, utan man "badar alltså i skogen".


Effekter av skogsbad:


*Ökad avkoppling till följd av minskad aktivitet i det sympatiska nervsystemet

*Sänkning av blodtrycket efter endast 15min

*Bibehållen effekt av sänkt blodtryck i 5dagar efter fyra timmar skogsbad

*Minskade stresskänslor och en ökad känsla av allmänt välbefinnande *Stresshormonet kortisol sjunker

*Positiva effekter på vår mentala hälsa

*Motverkar vårt ”naturunderskott”

*Öppnar upp våra sinnen

*Sjukdomsförebyggande och återhämtande


TAI CHI QI GONG

Vi övar fysiska rörelser i flöde och medveten närvaro, väcker våra sinnen, landar i kroppen och blir samtidigt både fysiskt smidigare och starkare, Tai Chi Qi Gong i grönsgräset med fågelsång är ett härligt sätt att möta våren på. Vi övar barfota, har mjuka sköna kläder, kläder efter väder, vid busväder finns möjlighet att vara inomhus.PERSONLIG TRÄNING

Det finns många anledningar och många sätt att träna! Ibland får man inte till det med träning på grund av tidsbrist, osäkerhet, skador, smärta, rädsla osv.

Jag har mångårig erfarenhet av olika typer av träning och jag brinner för att dela med mig och få personer att komma igång med den vardagliga träningen som kan bli av regelbundet vart som helst men gärna utomhus för att få dubbel effekt. Främst fokuserar jag på övningar med den egna kroppens tyngd, vi tränar inomhus på min mottagning eller ute i skog och mark efter dina önskemål där du själv tror att du kommer att kunna få in det i din vardag.

Jag har samarbete med Billingehus Hotell Gym & Spa för den som önskar personlig träning i lugn, harmonisk gymmiljö med magnifik utsikt. Se längst ned i fotogalleri för bilder därifrån.

Du guidas till ett avslappnat funktionellt rörelsemönster i anpassade övningar utvalda just för att du ska nå ditt  mål!


Enkelhet, glädje, mjukhet och flöde är ledord som genomsyrar mitt tänk när det gäller träning mycket lätt såväl som tuffa fysiska utmaningar. Det finns studier som visar att så lite som 8 minuters träning om dagen förbättrar koordinationen, smidigheten och uthålligheten. Låt mig guida dig till en träning som kan bli grundstenen för din hälsa långsiktigt. Om önskemål finns och för att uppnå bästa effekt bokar vi också in regelbundna uppföljningar en tid framöver. Första besöket så stämmer vi av vad dina önskemål är, vart du befinner dig idag och vad som blir hjälpsamt att jobba med framöver för att nå dina mål, detta förstabesök är alltid i min mottagning i hemmet.


ERGONOMIKONSULTATION/ FÖRETAGSMASSAGE

Vill du vara en föredömlig arbetsgivare och erbjuda dina anställda det där lilla extra? Jag erbjuder företag ergonomikonsultationer exvis, individuell kontorsergonomigenomgång. Det finns även möjlighet att jag på regelbunden basis kommer ut på plats till företag och erbjuder företagsmassage. Jag kan även leda mediyogapass på regelbunden basis för dina anställda.

Kontakta mig för offert. katarina@billingensyogaohalsa.se


GRUPPER- Se aktuella grupper som erbjuds i Menyn längst upp till höger.


PRODUKTER- Jag jobbar med omsorgsfullt egenproducerad massageolja och liniment med ekologiska, närodlade eller egenodlade ingredienser samt ekologiska eteriska oljor, inga andra tillsatser, inga parfymer endast eteriska oljor. Om du önskar helt doftfritt var vänlig ange detta! 


PRODUKTER TILL FÖRSÄLJNING- Omsorgsfullt ekologiskt hantverk!

Ringblomman ligger mig varmt om hjärtat och är basen i mina egentillverkade produkter. Ringblomman har under tusentals år använts som medicinalväxt och innehåller väldokumneterade välgörande ämnen som verkar antiinflamatoriskt och främjar läkning av sår.


Ekologiskt Liniment 

Min rekommendation: Massera in med omsorg 3-4 gånger per dag i smärtande område, dessa eteriska oljor verkar lokalt och ökar blodcirkulation  samt har en smärtlindrande effekt, först milt kylande sedan lätt värmande. Lavendelolja har också en allmänt lugnande och avslappnadnde effekt på kropp och sinne.

Ingredienser: Ringblomsolja på ringblommor från egna trädgården och ekologisk rapsolja från mina hemtrakter i Dalsland, ekologiskt bivax Sverige, ekologiska eteriska oljor kamfer, pepparmyntsolja, eukalyptusolja, lavendelolja samt svartpepparolja.


Ekologisk Ringblomssalva

Min rekommendation: Smörj på småsår, torra partier, självsprickor, eksem.  Används traditionellt mot eksem och känslig hud med mycket god effekt för många där inget annat hjälper. 

Ingredienser: Ringblomsolja på ringblommor från egna trädgården och ekologisk rapsolja från mina hemtrakter i Dalsland, ekologiskt bivax Sverige.


Ekologiskt Läppcerat

Min rekommendation: Sedan jag själv provade ett läppsyl på ringblomsolja, bivax och honung så vill jag helt enkelt inte använda något annat. Ger behagligt återfuktade lena läppar med en mild doft av bivax, honung och sommar!

Ingredienser: Ringblomsolja på ringblommor från egna trädgården och ekologisk rapsolja från mina hemtrakter i Dalsland, ekologiskt bivax Sverige, ekologiskt kakaosmör, ekologisk honung från Dalsland.